BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgische hof blundert met inhoud bedankkaart

Voormalig koning Albert II en koningin Paola van België hebben bij het versturen van een bedankkaart een pijnlijke fout gemaakt. In de kaart waarin bedankt moest worden voor de steun na het overlijden van koningin Fabiola van afgelopen december, werd melding gemaakt van het overlijden van koningin Paola.

"Hunne Majesteiten Koning Albert II en Koningin Paola danken u van harte voor de troostende woorden die Zij mochten ontvangen naar aanleiding van het overlijden van Hare Majesteit Koningin Paola'', is de letterlijke tekst van de kaart, die volgens Belgische media naar mogelijk honderden adressen is gestuurd.

De kaart is niet verstuurd vanuit het paleis van de huidige koning Filip, maar uit paleis Belvédère. Daar woont koning Albert II, die in 2013 afstand deed van de troon. Albert is de broer van de overleden koning Boudewijn, die getrouwd was met Fabiola.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: