BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgische koninklijke familie herdenkt overleden dierbaren

Bijna de complete Belgische koninklijke familie heeft donderdag in de Onze Lieve Vrouwekerk in de Brusselse deelgemeente Laken een mis bijgewoond ter nagedachtenis aan de gestorven leden van het koningshuis.

Dat is een jaarlijks traditie, maar dit keer lag het afscheid van de vorig jaar op 5 december overleden koningin Fabiola nog vers in het geheugen.

Bij de koninklijke familie ontbrak alleen prins Laurent, die zich eerder in de week al ziek had gemeld. Beide koningsparen - Filip en Mathilde en Albert en Paola - waren er wel, evenals de prinsessen Astrid en Claire, en prins Lorenz. Bij de plechtigheid was eveneens de halfzus van koning Albert aanwezig, prinses Marie Esmeralda, en hun beider schoonzus prinses Lea.

De mis wordt sinds 1935 elk jaar gehouden rond 17 februari, de sterfdag van koning Albert I. Hij kwam een jaar eerder om het leven door een val bij een klimpartij in de Ardennen.

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook