BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Boze Groningers hopen op gesprek met koning Willem-Alexander

Slachtoffers van de gaswinning in Groningen hopen dat ze dinsdag, tijdens het streekbezoek van Willem-Alexander en Máxima aan de provincie, de koning even kunnen spreken. Dat schrijft De Telegraaf.

De gaswinning staat volgens de krant vooralsnog niet op de agenda van de koning en de koningin, maar in Groningen zou men graag ’op het hoogste niveau’ in gesprek gaan.

John Lanting, de voorzitter van de actiegroep Schokkend Groningen, liet zondag weten dat hij het koningspaar heel graag zou ontmoeten. Of Lanting van plan is om te demonstreren om de aandacht te trekken? "Ik heb nog niets van acties vernomen", vertelt hij aan De Telegraaf, "maar dat kan altijd veranderen".

Ook Dick Kleijer, secretaris van de belangenvereniging Groninger Bodem Beweging, verwacht dat het bezoek zonder incidenten zal verlopen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: