BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

China verbiedt ivoorhandel voor komst prins William

China legt de invoer van ivoor tijdelijk aan banden. Tot volgend jaar februari mag het materiaal van slagtanden van bijvoorbeeld olifanten niet meer worden geïmporteerd, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua.

De maatregel is een paar dagen voor de komst van de Britse prins William aangekondigd. Die brengt volgende week een bezoek aan het land en is een fel tegenstander van ivoorhandel.

In Afrika wordt veel gejaagd op olifanten en neushoorns vanwege ivoor. Dat wordt vaak geëxporteerd naar Azië om medicijnen en sieraden van te maken. Volgens dierenrechtenactivisten heeft vooral de vraag vanuit China de stroperij in Afrika aangewakkerd. In 2013 werden meer dan 20.000 Afrikaanse olifanten gedood voor ivoor.

Prins William is nu nog in Japan, waar hij tot en met zondag blijft. Daarna reist hij door naar China. Het is de eerste keer dat de hertog van Cambridge de beide landen aandoet.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook