BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Dag twee prins William in Japan

Op de tweede dag van zijn reis door Japan bezocht prins William vrijdag het Hodogaya-kerkhof. Tijdens een korte ceremonie legde de hertog van Cambridge onder meer een krans om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Ook tekende hij het condoleanceregister.

Op de geallieerde oorlogsbegraafplaats in Hodogaya liggen 1800 soldaten uit Groot-Brittannië, Australië, Canada, India en Nieuw-Zeeland.

Er liggen ook 21 Nederlandse krijgsgevangenen begraven. Ze kwamen om toen het schip dat hen naar Japan vervoerde, werd getroffen door een torpedo. In oktober 1991 legden koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander een krans op de begraafplaats tijdens een staatsbezoek.

Prins William had ook een ontmoeting met de Japanse austronaut Soichi Noguchi. De Japanner vertrok eind 2009 voor een half jaar naar het Internationale Ruimtestation ISS.

Naruhito

Kroonprins Naruhito van Japan ontving de Britse prins op het Akasaka-paleis in Tokio. Prins William brengt voor het eerst een bezoek aan Japan.

Prins William heeft vrijdag ook de Japanse keizer Akihito en keizerin Michiko ontmoet. Dat laat het officiële Twitteraccount van het Britse hof weten door een foto van de ontmoeting te delen.

Prins William, die voor het eerst een bezoek brengt aan Japan, werd ontvangen in het keizerlijk paleis in Tokio. Daar genoot hij samen met het keizerlijk paar van een lunch. Prins William ontmoette de keizer en de keizerin al eerder: in 2012 kwam het keizerlijk echtpaar namelijk naar Londen voor een bezoek.

Zijn voornaamste doelen tijdens het vierdaagse bezoek zijn het versterken van de economische banden tussen de beide landen en het stimuleren van de culturele uitwisseling.

William blijft tot en met zondag in Japan. Daarna reist hij door naar China.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: