BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense prins Frederik bezoekt politie Kopenhagen

De Deense kroonprins Frederik heeft maandag een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van de politie in Kopenhagen. Dat maakt het Deense koningshuis bekend op de website.

Tijdens het bezoek bedankte de kroonprins de politieagenten voor hun inspanningen bij de schietincidenten afgelopen weekeinde. Kopenhagen werd afgelopen weekeinde opgeschrikt door twee aanslagen, een op een cultureel centrum en een op een synagoge. Daarbij vielen twee doden en vijf gewonden. Ook begroette de prins enkele agenten en schudde hij ze de hand.

Maandagavond was de prins aanwezig bij een herdenking van de slachtoffers van de schietpartijen.

Prins Henrik

De Deense prins  Henrik heeft maandag bloemen gelegd bij de Deense ambassade in Parijs.

De man van koningin Margrethe legde samen met de Deense ambassadeur Anne Dorte Riggelsen de bloemen bij de ambassade. Na een moment stilte vertrok Henrik weer.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: