BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Edward en Sophie op bezoek in Finland

Prins Edward en zijn vrouw Sophie, gravin van Wessex, zijn deze week in Finland. De prins blijft vijf dagen, Sophie gaat donderdag alweer naar huis. Het programma van het bezoek is een mix van activiteiten voor de Duke of Edinburgh Award, het jeugdprogramma dat Edwards vader prins Philip ooit heeft bedacht, en uitstapjes naar Lapland en de Aland-eilanden, de autonome Zweeds sprekende eilandengroep tussen Zweden en Finland.

Het paar werd maandag aan het begin van hun reis ontvangen door de Finse president Sauli Niinistö en zijn echtgenote Jenni Haukio. Na een receptie en bijeenkomst in Helsinki vertrokken Edward en Sophie vervolgens naar Lapland, waar het Finse leger hen dinsdag in Sodankylä liet zien hoe militairen worden getraind op de winterse omstandigheden. Woensdag is het aan beurt aan Kuusamo, aan de Russische grens dat tegenwoordig bijzonder populair is bij wintersporters en waar onder meer een visite aan het Oivanki Outdoor Education Centre op het programma staat.

Edward reist vervolgens naar Mariehamn, de hoofdstad van Aland. Daar ontmoet hij parlementsvoorzitter Britt Lundberg en atleten die deelnemen aan de zogenoemde Island Games, sportwedstrijden voor eilandbewoners die dit jaar op het eiland Jersey worden gehouden. Vrijdag gaat Edward in Helsinki ook nog langs bij de Finse Sauna Vereniging. Of daar ook een saunabezoek bijhoort, vertelt de koninklijke agenda niet.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: