BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Jarige Marilène maakt graag Vrienden

Prinses Marilène, die woensdag haar 45e verjaardag viert, is nog steeds op zoek naar meer vrienden. Niet voor zichzelf overigens, maar voor het Rijksmuseum. Dat kan nooit genoeg vrienden hebben: mensen die het museum met een jaarlijkse bijdrage ondersteunen. Als een Rijksvriend bijvoorbeeld met 50 euro, of een Rijkspatroon voor 1000 euro.

Marilène is sinds 1998 getrouwd met prins Maurits, de oudste zoon van Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet. Ze maakt zich al negen jaar sterk voor de 'Vrienden van het Rijksmuseum'. Ze is aanwezig bij  speciale evenementen die voor de donateurs worden georganiseerd maar werft bijvoorbeeld ook nieuwe Vrienden bij een bijzondere antiekbeurs als Tefaf in Maastricht.

Ze vindt het werk erg leuk, al maakte de jarenlange sluiting van het museum haar taak wel lastig. Er was in die tijd immers geen topmuseum om te bezoeken en om Vrienden mee te lokken. Sinds de heropening in april 2013 door Maurits' tante Beatrix is dat probleem van de baan.

Marilène en Maurits, die samen drie kinderen hebben (Anna, Lucas en Felicia), maken sinds de troonswisseling geen deel meer uit van het Koninklijk Huis. Maurits komt niet meer in aanmerking voor de troon, maar is wel door zijn neef Willem-Alexander aangesteld tot zijn adjudant in buitengewone dienst.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: