BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Jordaanse koning breekt bezoek aan VS af

De Jordaanse koning Abdullah gaat onmiddellijk naar Jordanië terug en kort daarmee zijn bezoek aan de Verenigde Staten in. Jordaanse media hebben dit dinsdagavond gemeld kort nadat in het Midden-Oosten een video-opname was verspreid door de terreurbeweging Islamitische Staat (IS), waarop de verbranding van een door IS gevangen Jordaanse luchtmachtpiloot wordt getoond.

Volgens de Jordaanse autoriteiten is de piloot Moaz al-Kasasbeh al op 3 januari vermoord. Hij is waarschijnlijk levend verbrand in een kooi waar hij met brandstof overgoten zijn noodloot afwachtte en onderging.

De Jordaanse strijdkrachten hebben gepaste wraak aangekondigd. "Het bloed van de martelaar zal niet vergeefs gevloeid hebben en onze wraak zal de omvang van de pijn hebben die alle Jordaniërs is toegebracht", aldus het leger. Het Jordaanse leger heeft alles geprobeerd om de piloot te bevrijden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: