BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Jordaanse prins Hassan niet naar Berlijn

De Jordaanse prins Hassan ontbreekt zondag in Berlijn bij het diner met prinses Beatrix in het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. De toestand in Jordanië staat een buitenlandse reis van de voormalige kroonprins en goede vriend van Beatrix niet toe, zo werd aan het begin van diner in de Weltsaal van het ministerie gezegd.

Het diner, waarbij de Duitse minister Frank-Walter Steinmeier optreedt als gastheer en tafelheer van de prinses, wordt gehouden ter ere van het tri-nationale studiecentrum Europese Studies, waaraan studenten uit Israël, Jordanië en de Palestijnse gebieden deelnemen. Duitsland steunt het studiecentrum dat is verbonden aan de Heinrich Heine-universiteit in Düsseldorf.

Prinses Beatrix werd door de aanwezigen - studenten, professoren en ondersteuners van het studieprogramma - met lang applaus begroet. De voormalige Israëlische ambassadeur in Duitsland, Avi Primor, dankte haar bijzonder voor haar aanwezigheid en steun voor het project waarin studenten uit het conflictgebied in het Midden-Oosten met elkaar in contact worden gebracht.

Mozart

Primor was een boezemvriend van prins Claus, naar eigen zeggen van de diplomaat in de jaren zestig de 'eerste Duitsers die ik heb leren kennen'. Primor is namens de universiteit van Tel Aviv-universiteit bij het studieprogramma betrokken.

Voorafgaand aan het eten speelde de wereldberoemde dirigent en pianist Daniel Barenboim een kwintet van Mozart.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: