BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Mohammed VI ontmoet François Hollande

Koning Mohammed VI van Marokko heeft maandag een bezoek gebracht aan het Élysée-paleis waar hij een ontmoeting had met de Franse president François Hollande.

Het bezoek komt ruim een week nadat bekend werd dat Marokko en Frankrijk hun justitiële samenwerking na bijna een jaar van diplomatieke spanningen hebben hervat, schrijft Le Soir.

Marokko verbrak de samenwerking in februari 2014 na een poging van de Franse politie om het hoofd van de Marokkaanse inlichtingendienst tijdens een bezoek aan Frankrijk te arresteren op verdenking van marteling. Onderdeel van de hervatte juridische samenwerking is een anti-jihadprogramma. Om de verzoening te bezegelen bracht Mohammed een privébezoek aan het Élysée.

 

Bron:ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: