BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander op werkbezoek bij Brabantse hightechbedrijven

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend 3 februari met minister Kamp van Economische Zaken een werkbezoek gebracht aan hightechbedrijven en startups in de regio Eindhoven.

Het bezoek stond in het teken van technologische innovatie en het belang daarvan voor bedrijven, voor werkgelegenheid en voor de groei van de Nederlandse economie.
 
De koning en minister Kamp startten het werkbezoek bij Prodrive Technologies op het Science Park in Son. Het bedrijf met ruim 600 werknemers ontwerpt en produceert ingenieuze mechanische en elektronische onderdelen. Prodrive is daarmee een toeleverancier voor de machines van bijvoorbeeld ASML en voor de medische producten van Philips Healthcare. Tijdens de rondleiding werden de Koning en de minister door de directie en medewerkers geïnformeerd over de hoogwaardige productietechnieken en toepassingen. Aansluitend schoven vertegenwoordigers aan van TNO, van FNV en van het Summa college, een ROC uit Eindhoven. Met hen werd onder meer gesproken over de noodzaak van vernieuwing en scholing binnen bedrijven, die nodig is om robotisering te benutten voor de versterking van de Nederlandse economie.
 
Vervolgens brachten de Koning en minister Kamp een bezoek aan StartupBootCamp op de High Tech Campus in Eindhoven. In dit programma krijgen jaarlijks zo’n tien startende bedrijven na selectie de kans om drie maanden te werken aan de groei van hun bedrijf. De ondernemers komen uit alle delen van de wereld. Binnen StartupBootCamp staan mentoren uit de top van het bedrijfsleven en de wetenschap klaar om de startups te helpen met kennis, contacten en ervaring. Drie ondernemers presenteerden hun bedrijf en toekomstplannen. Zo toonde ondernemer Stijn Stumpel van Startup Manus Machina een slimme handschoen waarmee robots en games bestuurd kunnen worden.
 
Aansluitend gingen zij in gesprek met de jonge ondernemers en hun mentoren over het ondernemersklimaat in Nederland. Gesproken werd onder andere over de ondersteuning die ondernemers vanuit banken en de overheid krijgen bij financiering en investeringsplannen.
 
Het bezoek met minister Kamp is onderdeel van de reeks werkbezoeken van de koning met ministers, waarbij de desbetreffende bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn ministerie laat zien.

Bron: RVD

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook