BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth neemt geen honden meer

Koningin Elizabeth wil geen nieuwe honden meer. Dat heeft een woordvoerder van Buckingham Palace vertrouwelijk bevestigd aan de Daily Express.

De 88-jarige koningin is bang dat ze vandaag of morgen over een van haar hondjes struikelt en dan maanden is uitgeschakeld door ernstig letsel.

Toen haar kleindochter prinses Beatrice enkele maanden geleden haar twee Norfolkterrierpuppies aanbood, werd het aanbod vriendelijk afgeslagen. De twee corgi’s en drie dorgi’s - een kruising tussen tekkel en corgi - die ze nu heeft zijn al op leeftijd, waardoor hun gedrag wat meer voorspelbaar is en Elizabeth zich geen zorgen hoeft te maken dat ze plotseling voor haar voeten opduiken.

Elizabeth en haar corgi’s zijn schier onafscheidelijk en het trio Monty, Willow en Holly speelde ook een rol in het filmpje dat werd vertoond bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2012, toen de acteur Daniel Craig in zijn rol als James Bond de koningin in Buckingham Palace ophaalde om naar het Olympisch stadion te gaan. Monty, die eerder toebehoorde aan Elizabeths moeder, stierf kort daarna.

Elizabeth was al kind al gek op corgi’s. In 1944 kreeg ze het hondje Susan, dat de stammoeder is geworden van de meer dan dertig corgi’s die de koningin daarna heeft gehouden. Susan ging in 1947 zelfs mee op huwelijksreis. De oorspronkelijk uit Wales afkomstige, speelse, kleine enkelbijtertjes hebben al menig bezoeker van Buckingham Palace schrik aangejaagd.

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook