BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Mathilde houdt openingstoespraak in Washington

Koningin Mathilde van België gaat volgende maand naar Washington. Ze neemt in de Amerikaanse hoofdstad deel aan het symposium Girls Impacted by Conflict and Civil Unrest. Ze neemt de openingstoespraak voor haar rekening, maakte het Belgische Koninklijk Paleis vrijdag bekend.

Het symposium wordt georganiseerd door het International Center for Research on Women (ICRW). Mathilde maakt al enkele jaren deel uit van hun raad van advies.

Het onderzoekscentrum wil de positie van vrouwen en meisjes in de maatschappij versterken en armoede bestrijden in de ontwikkelingslanden. Thema's waar de koningin actief bij betrokken is. Ze vindt het onderwerp van de conferentie - de impact van conflicten en burgerlijke onrust op meisjes - zeer actueel. Het hof voegt eraan toe dat dit eveneens een prioriteit voor het buitenlands beleid van België is.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook