BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima aanwezig bij Nibud jubileumcongres

Koningin Máxima is vrijdagmorgen 6 maart in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken aanwezig bij het Nibud Jubileumcongres in het Muntgebouw in Utrecht.

Het Nibud bestaat 35 jaar en organiseert daarom een jubileumcongres dat in het teken staat van het financiële gedrag van de consument. Het Nibud is van mening dat de samenleving miljoenen kan besparen door meer oog te hebben voor het financiële gedrag van consumenten. Tijdens het congres wordt het Nibud-onderzoek ‘Financieel gedrag in de praktijk’ gepresenteerd waarin het Nibud heeft onderzocht welke gedragsprincipes van invloed zijn op de dagelijkse financiële keuzes van de consument.

Koningin Máxima spreekt een felicitatieboodschap uit. Sprekers op het congres zijn onder anderen prof.dr. Wilco van Dijk, bijzonder hoogleraar van de Nibud-leerstoel ‘Psychologische determinanten van economisch keuzegedrag’ aan de Universiteit van Leiden, prof.dr. Marcel Zeelenberg, hoogleraar Sociale en Economische Psychologie aan Tilburg University, dr. Reint Jan Renes, lector binnen het lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein aan Hogeschool Utrecht, en Tamara Madern MSc, senior wetenschappelijk medewerker bij het Nibud. Toehoorders zijn onder meer professionals werkzaam bij financiële organisaties, welzijnsinstellingen en consumentenorganisaties.

Bron: RVD

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook