BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bezoekt GSMA Mobile World Congress in Barcelona

Koningin Máxima bezoekt maandag 2 maart het ‘GSMA Mobile World Congress 2015’ in conferentiecentrum Fira de Barcelona Gran Via in Barcelona. Dit doet de koningin als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Deze jaarlijkse internationale conferentie richt zich op de ontwikkelingen in de telecommunicatiesector. Koningin Máxima houdt onder meer een toespraak bij de Mobile World Summit, een besloten onderdeel van de conferentie op maandagmiddag.

Het thema is ‘Enabling Digital, Financial and Social Inclusion’.  Tijdens de sessie ‘Connecting Billions Across the Developing World’ gaat Koningin Máxima in op de rol van mobiel bankieren voor betere toegang tot veilige en betaalbare financiële diensten. Wereldwijd hebben miljarden mensen nog geen bank- of spaarrekening. Dit belemmert hen in hun economische ontwikkeling. Velen van hen bevinden zich in armoedesituaties en wonen in afgelegen landbouwgebieden. Mobiel bankieren biedt deze mensen de kans op toegang tot financiële diensten en economische ontwikkeling. Het gaat hierbij niet alleen om een bank- of spaarrekening, maar ook om toegang tot verzekeringen, pensioenen en leningen. Voor telecombedrijven ligt er met name een groot potentieel bij kleine ondernemingen, waaronder veel vrouwen die een eigen bedrijf runnen. De huidige mobiele telefoons bieden hen beperkte toegang tot bankieren op afstand. Door deze doelgroepen te betrekken bij het gebruik van smart-phones en mobiel internet kan de toegang tot financiële diensten in de toekomst substantieel verbeterd worden volgens de VN.
 
Toehoorders bij de besloten sessie zijn onder anderen ministers voor telecommunicatie, CEO’s van telecombedrijven en toezichthouders. Congresdeelnemers aan het openbare gedeelte kunnen gedurende drie dagen workshops bijwonen en de beursvloer bezoeken waar circa 2000 telecomondernemingen en organisaties zich presenteren.
 
De Group Special Mobile Association (GSMA) is een vereniging die de belangen behartigt van 1000 leveranciers van draadloze communicatie en aanverwante bedrijven en is organisator van het Mobile World Congress.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: