BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima geeft startsein voor Week van het geld

Koningin Máxima geeft maandagochtend 9 maart het startsein voor de vijfde editie van de Week van het geld op de basisschool OBS West in Capelle a/d IJssel.

Voorafgaand woont zij samen met staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap enkele gastlessen bij op de school en spreekt zij met leerlingen en docenten over het belang van leren omgaan met geld.
 
De gastlessen die koningin Máxima en staatssecretaris Dekker op deze startbijeenkomst bijwonen worden gegeven door onder anderen topfunctionarissen van partnerorganisaties van Wijzer in geldzaken. Deze zijn de Autoriteit Financiële Markten, De Nederlandsche Bank, de Nederlandse Vereniging van Banken, het Nibud en het Verbond van Verzekeraars.
 
De Week van het geld 2015 vindt plaats van 9 tot en met 13 maart en is een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Tijdens deze week staat op de basisscholen ‘leren omgaan met geld’ centraal. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. ‘Jong geleerd is oud gedaan’ volgens het platform. Medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten geven ruim 5.000 gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land.
 
Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in Geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. In het platform werken partners uit de financiële sector, de overheid, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap samen aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland. Het platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën.

Bron: RVD
 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook