BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar bezoekt Sleeswijk-Holstein en Hamburg

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen 19 en 20 maart een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg.

Dit bezoek volgt direct op het staatsbezoek van het koningspaar aan Denemarken, dat op 17 maart begint.

Het koninklijk paar reist af naar de Noord-Duitse deelstaten om de handels- en investeringsrelaties te verdiepen en de samenwerking in met name de sectoren energie en life sciences en health te bevorderen. Ook is er aandacht voor de creatieve industrie, de maritieme sector en de biologische landbouw.

Tijdens het werkbezoek gaan koning Willem-Alexander en koningin Máxima onder meer langs bij een technologisch bedrijf, testlaboratoria voor medische systemen, een landbouwinstituut en bezoeken zij diverse seminars. Ze worden vergezeld door minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Zij leidt gelijktijdig een tweedaagse economische missie naar de deelstaten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: