BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary naar Japan

Eind maart brengen de Deense kroonprins Frederik en zijn echtgenote Mary een bezoek aan Japan, waarbij ze ook de keizerlijke familie zullen ontmoeten.

In de Japanse hoofdstad Tokio gaan Frederik en Mary van 26 tot en met 28 maart Groenland promoten. Groenland is een autonoom land binnen het koninkrijk Denemarken. Frederik en Mary reizen naar Tokio met een handelsdelegatie uit Groenland en enkele ministers.

Doel van het bezoek is om producten uit Groenland en de cultuur van de Inuit onder de aandacht van de Japanners te brengen. Zo hoopt Groenland onder meer de export van vis naar Japan te bevorderen. Ook wil de handelsdelegatie Groenland promoten als toeristische bestemming. In augustus reisden de Deense kroonprins en kroonprinses nog langs de zuidwestkust van Groenland.

In Tokio opent het kroonprinselijk paar een tentoonstelling over de Groenlandse cultuur waarbij ook de keizerlijke familie vertegenwoordigd zal zijn.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: