BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprinses Mary op werkbezoek in Ethiopië

Ethiopië krijgt voor de tweede keer in iets meer dan een jaar koninklijk bezoek uit Denemarken. Kroonprinses Mary treedt de komende dagen in de voetsporen van haar schoonzus prinses Marie. Zij bracht vorig jaar een vijfdaags werkbezoek aan het Afrikaanse land om te kijken naar het werk van de Deense ontwikkelingsorganisatie DanAaid.

Het werkbezoek van kroonprinses Mary richt zich op de gezondheid en rechten van vrouwen en kinderen, met name in humanitaire noodsituaties, en op vrouwenbesnijdenis. De Deense minister van ontwikkelingssamenwerking vergezelt kroonprinses Mary tijdens de reis, die maandag begint in Addis Abeba.

Op de agenda staan tal van ontmoetingen met vertegenwoordigers van internationale en maatschappelijke organisaties die werkzaam zijn in Ethiopië. In de gesprekken worden de problemen die met name vrouwen hebben, aangekaart. Ook wordt er gepraat met Ethiopische vrouwelijke ondernemers.

Kroonprinses Mary en de Deense minister maakten vorig jaar samen een soortgelijke reis naar Zuid-Afrika.

Bron: ANP