BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprinses Mary van Denemarken naar Ethiopië

Kroonprinses Mary van Denemarken reist volgende week maandag naar Ethiopië. De Deense minister Mogens Jensen van handel en ontwikkelingssamenwerking reist met haar mee. Ze blijven drie dagen tot en met woensdag 18 februari, kondigde het Deense hof maandag aan.

De reis naar Ethiopië staat deels in het teken van de gezondheid en rechten van vrouwen in humanitaire noodsituaties en anderzijds op vrouwenbesnijdenis.

De kroonprinses en minister Jensen hebben een aantal ontmoetingen met internationale organisaties in de agenda staan, evenals afspraken met baanbrekende individuen die zich inzetten voor de gezondheid van Ethiopische vrouwen en hun rechten. In de hoofdstad Addis Abeba staan ontmoetingen met vrouwelijke ondernemers uit Ethiopië op stapel. Vorig jaar maakten ze samen een soortgelijke reis naar Zuid-Afrika.

Momenteel geniet kroonprinses Mary met kroonprins Frederik van een skivakantie met de kinderen in het Zwitserse wintersportoord Verbier.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: