BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Ali mag Blatter uitdagen

Prins Ali bin al-Hussein mag op 29 mei definitief aan de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA deelnemen. De wereldvoetbalbond liet maandag weten dat de prins van Jordanië met succes door een integriteitscontrole is gekomen.

Naast die van de prins is ook de kandidatuur van Michael van Praag, Sepp Blatter zelf en de Portugese oud-international Luis Figo goedgekeurd door een onafhankelijke ethische commissie. Om deel te kunnen nemen is de steun van ten minste vijf nationale federaties nodig, dat is allen gelukt.

De 39-jarige Al-Hussein, sinds 1999 voorzitter van de voetbalbond in Jordanië, bevestigde zijn kandidatuur eind januari al. Hij verklaarde toen dat hij de FIFA een nieuwe, frisse start wil bezorgen die 'echte hervorming betekent en meer macht en middelen voor de aangesloten bonden'. Welke landen hem steunen, is niet bekend.

Lees hier de verklaring van de FIFA

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: