BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Ali wil debat met Michael van Praag

Prins Ali bin Al-Hussein van Jordanië wil in de aanloop naar de verkiezing van een nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA een publiek debat met zijn rivalen Michael van Praag, Sepp Blatter en Luis Figo. Hij zei dit dinsdag bij de officiële lancering van zijn kandidatuur in Londen.

"In dit debat kunnen we met elkaar onze standpunten uiteenzetten en wordt het voor de mensen precies duidelijk waar we staan'', zei Prins Ali.

Hij wil binnen de FIFA vooral een einde maken aan de 'cultuur van intimidatie'. "Mensen zijn niet vrij geweest om hun eigen mening uit te dragen. Als ze dat wel deden, werden ze hier voor gestraft. Alles moet juist op een eerlijke manier gaan.''

Prins Ali zegt al de steun te hebben van zijn eigen Jordanië, Engeland, Malta, Georgië, Wit-Rusland en de Verenigde Staten.

De verkiezing is op 29 mei.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: