BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Carl Philip geniet van skispringen

Prins Carl Philip van Zweden is sinds donderdag weer in Falun, waar hij komend weekeinde het wereldkampioenschap Noords skiën bijwoont met zijn familieleden.

Donderdag zag de 35-jarige prins met zijn vader koning Carl Gustaf hoe de Duitse skispringer Severin Freund de wereldtitel pakte op de grote schans.

De Duitser reikte tot afstanden van 134 en 135,5 meter, goed voor een puntentotaal van 268,7. Freund bezorgde Duitsland de eerste individuele gouden medaille sinds veertien jaar. De Oostenrijker Gregor Schlierenzauer won donderdag zilver, het brons ging naar de Noor Rune Velta.

De Zweedse koninklijke familie is tot en met zondag elke dag in verschillende samenstellingen te vinden in het Lugnet skistadion. Koning Carl Gustaf is beschermheer van het wereldkampioenschap. Zijn schoonzoon prins Daniel is dat van het lokale organisatiecomité. Hij wordt samen met kroonprinses Victoria, en waarschijnlijk ook dochtertje Estelle, weer verwacht op vrijdag, zaterdag en zondag.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: