BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles en Camilla brengen bezoek aan Verenigde Staten

Prins Charles en zijn vrouw Camilla gaan van 17 tot en met 20 maart op bezoek in de Verenigde Staten. Het paar reist naar Washington D.C. en Kentucky, dat heeft het Britse hof bekendgemaakt.

Het bezoek van Charles en Camilla valt samen met verschillende Amerikaanse jubilea. Zo is het bijvoorbeeld 150 jaar geleden dat de Amerikaanse burgeroorlog ten einde kwam en president Abraham Lincoln werd vermoord. Bovendien is het 800 jaar geleden dat de Magna Carta werd geschreven. Dit belangrijke document uit de dertiende eeuw waarin individuele grondrechten werden opgesteld, vormt de basis voor mensenrechten en fundamentele vrijheden van tegenwoordig. Het bezoek van het paar zal dan ook de historische banden tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten belichten.

De prins van Wales en hertogin van Cornwall verblijven drie dagen in Washington en bezoeken daar onder meer Lincoln Cottage. Hier schreef Abraham Lincoln naar verluidt het laatste concept van de Emancipatieproclematie, waarmee de slaverij in het zuiden van Amerika werd beëindigd.

Ook gaat het stel naar Mount Vernon, waar de eerste Amerikaanse president George Washington woonde. Tevens bezoekt Charles de Nationale Archieven, waar een kopie van de Magna Carta en de onafhankelijkheidsverklaring, grondwet en Bill of Rights van Amerika worden tentoongesteld.

Het bezoek eindigt in de stad Louisville in de Amerikaanse staat Kentucky. Charles en Camilla richten zich daar voornamelijk op liefdadigheidsinstellingen ten behoeve van gezondheidszorg en milieubescherming.

De eerste keer dat Charles en Camilla een officieel gezamenlijk bezoek brachten, was aan de Verenigde Staten. Dit vond plaats in 2005. Het laatste bezoek van prins Charles was vier jaar geleden. Toen sprak de prins op een congres bij Georgetown University over duurzame landbouw en bracht hij een bezoek aan het Witte Huis. Camilla was in 2007 voor het laatst in Amerika.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: