BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles geschrokken van radicalisering

Prins Charles is erg geschrokken van de mate waarin mensen via internet radicaliseren. Hij noemt dit fenomeen 'alarmerend' en 'van grote zorg'. Dat vertelde de Britse prins in een interview met de BBC, dat zondagochtend werd uitgezonden.

De prins sprak zijn hoop uit dat 'men bruggen kan slaan' tussen de verschillende geloven. Ook uitte hij zijn 'diepe bezorgdheid' over het lot van de christelijke gelovigen in het Midden-Oosten. De prins is momenteel op bezoek in de regio. Dit weekend doet hij als eerste Jordanië aan waar hij te gast is bij koning Abdullah II.

De prins sprak over jonge mensen die radicaliseren. "Dit is een van mijn grootste zorgen. Ik denk dat de mate waarin het gebeurt, zeer alarmerend is. Zeker in een land als het onze waar we normen en waarden hebben waar we erg aan gehecht zijn. Je zou denken dat mensen die hier zijn geboren en hier naar school gaan, die normen en waarden omarmen. Het is angstaanjagend dat mensen zo radicaliseren door contact met iemand anders of via internet. Er staan zo veel gekke dingen online."

Avontuur

De prins denkt de reden deels te weten. "Jonge mensen van een bepaalde leeftijd zoeken het avontuur en spanning op. Met mijn organisatie Prince's Trust willen we alternatieven zoeken voor jonge mensen om iets zinvols te doen met hun energie en enthousiasme."

Charles heeft ook een visie op de toekomst. "Het komt erop aan dat we harder moeten werken om bruggen te slaan tussen de geloven. We moeten onthouden dat de Heer ons heeft geleerd om onze buurman lief te hebben. Doe een ander niet aan wat je zelf ook niet wilt. We moeten andere mensen eerlijk en barmhartig benaderen."

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook