BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles ontmoet nieuwe Saudische koning

De Britse prins Charles is dinsdag in Saudi-Arabië. Tijdens zijn vierde dag van zijn zesdaagse reis door het Midden-Oosten ontmoette de zoon van koningin Elizabeth de Saudische koning Salman bin Abdul Aziz en kroonprins Muqrin.

Het was de eerste formele ontmoeting van Charles en de nieuwe Saudische koning, die zijn broer koning Abdullah na zijn overlijden op 23 januari opvolgde. De prins reisde overigens op 24 januari wel naar Saudi-Arabië om zijn condoleances over te brengen aan de 79-jarige Salman.

De prins maakt de reis namens de Britse regering, die hiermee de relatie tussen de landen die Charles bezoekt en het Verenigd Koninkrijk wil benadrukken. Voordat de zoon van koningin Elizabeth terugkeert naar huis staan Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten nog op het programma.

Tijdens zijn reis heeft Charles al Jordanië en Koeweit bezocht. In Jordanië had de prins onder meer een ontmoeting met de Jordaanse koning Abdullah II. In Koeweit ging Charles op bezoek bij de emir sjeik Sabah al-Ahmed al-Sabah.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: