BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles snijdt gevoelig onderwerp aan

Prins Charles heeft bij zijn onderhoud met de Saudische koning Salman ook de mensenrechten en het lot van de tot gevangenisstraf en lijfstraf veroordeelde blogger Raif Badawi aan de orde gesteld. Dat hebben bronnen dicht bij de prins bevestigd tegenover Britse media.

Amnesty International had Charles opgeroepen de kwestie aan te kaarten tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Saudi-Arabië. De blogger is veroordeeld tot tien jaar celstraf en duizend slagen, waarvan hij er inmiddels vijftig heeft gehad.

Salman heeft de prins aangehoord, aldus The Guardian woensdag. "Persoonlijke gesprekken van leden van koninklijke families hebben toegevoegde waarde”, aldus de Britse ambassadeur Simon Collis voorafgaand aan de ontmoeting tussen de prins van Wales en de nieuwe koning. Charles sprak ook met de nieuwe kroonprins Muqrin.

Prins Charles maakt een rondreis van zes dagen door het Midden-Oosten, op verzoek van de Britse regering. Hij begon de trip in Jordanië en was inmiddels ook in Koeweit. Vanuit Saudi-Arabië gaat de prins nog naar Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Een jaar geleden maakte Charles een soortgelijke reis.

Bron ANP