BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Laurent en prinses Claire weer op pad

De Belgische prins Laurent en zijn vrouw Claire zijn dinsdag samen naar de plaats Schaarbeek gegaan, zo heeft het Belgische hof laten weten.

De broer van koning Filip en zijn echtgenote waren aanwezig bij de inhuldiging van een bijzonder gebouw in de plaats. Het pand is gerenoveerd door Stichting Pro-Renovassistance. Prinses Claire is erevoorzitster van deze stichting. Die helpt mensen en gezinnen met een gering inkomen om een gepaste woning te vinden, meestal door leegstaande panden te renoveren.

Laurent moest eerder deze maand nog een aantal afspraken afzeggen omdat hij ziek was. Zo zou hij aanwezig zijn bij de viering van de twintigste verjaardag van de Belgische Organisatie voor Kinderen en volwassenen met een Stofwisselingsziekte (BOKS), maar dit zei hij af wegens ziekte. Een paar dagen hierna liet hij ook verstek gaan bij de herdenkingsplechtigheid van de treinramp van Buizingen.

Koning Filip had dinsdag ook een afspraak in zijn agenda staan. De koning ontving Marianne Thyssen, eurocommissaris van Werkgelegenheid en Sociale Zaken, op het kasteel van Laken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: