BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Laurent: 'Ik ben gefascineerd door de dood'

Prins Laurent heeft in een interview met de Waalse krant La Derniėre Heure onthuld dat hij sinds zijn coma van vorig jaar in staat is te spreken met zijn 'spirituele voorvaderen'.

"De dood is bijzonder fascinerend. Ik ben er zeker van dat ik op een dag al mijn dierbare overledenen terugzie. Ook nu heb ik dagelijks contact met twee overledenen die ik enorm graag zie. Als je iemand graag ziet, dan verdwijnt die band nooit", bekende Laurent.

De broer van koning Filip werd vorig jaar vanwege een longontsteking dagenlang in een kunstmatig coma gehouden. De gezondheidsproblemen spelen nog steeds op. Zo moest hij vorige week bij een aantal publieke optredens verstek laten gaan vanwege spit, aldus de prins.

In het interview vertelde prins Laurent ook gefascineerd te zijn door het Arabisch. Hij heeft privéles genomen en ook zijn kinderen leren inmiddels de eerste beginselen van de volgens hem "extreem rijke taal". Het Arabisch zorgt ervoor dat "je ook de mentaliteit van de mensen leert kennen", aldus de prins, die ook regelmatig de Koran leest. "Het is het enige boek dat voor alle Arabisch-sprekenden is geschreven en dat ook voor ons toegankelijk is."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: