BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Pieter-Christiaan opent drones expo in Den Haag

Prins Pieter-Christiaan is woensdag aanwezig bij de opening van de nieuwe Europese vakbeurs over drones en andere onbemande systemen. De zoon van prinses Margriet mocht de nieuwe beurs in Den Haag openen.

Daarmee krijgt Den Haag woensdag de primeur van de nieuwe Europese vakbeurs over drones en andere onbemande systemen.

Pieter-Christiaan bekeek verschillende drones na de opening. Bezoekers van de beurs krijgen allerlei toepassingen te zien waarbij drones worden ingezet, zowel op het terrein van veiligheid als voor de landbouw, industrie en op het gebied van entertainment.

De eerste editie van TUSExpo (The Unmanned Systems Expo) vindt van 4 tot en met 6 februari plaats in het World Forum in Den Haag. Naar verwachting zal het evenement zo’n 3000 bezoekers trekken.

Drones worden allang niet meer alleen voor militaire doeleinden gebruikt. "Ze worden tegenwoordig ingezet voor de beveiliging van evenementen, dijkbewaking in Nederland en om olifantenstropers in Afrika op te sporen. Boeren gebruiken ze volop om hun grond te controleren en windturbines worden er mee gecheckt op haarscheurtjes. Legio toepassingen’’, vertelt Niels Westendorp, organisator van TUSExpo.

Behalve voor zakelijk gebruik groeit ook de markt voor particulieren in rap tempo. Niet alleen volwassenen, ook kinderen zijn dol op drones. "Consumenten gebruiken drones voor de fun en om er mooie filmpjes mee te maken. Je kan jezelf bijvoorbeeld de hele dag laten volgen door een drone en je op die manier laten filmen", zegt de droneskenner.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook