BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William aangekomen in Japan

De Britse prins William is donderdag gearriveerd in Tokio. Hij brengt een vierdaags bezoek aan Japan en reist daarna door naar China. Het is de eerste keer dat William de landen aandoet.

Zijn voornaamste doelen zijn het versterken van de economische banden tussen de beide landen en Groot-Brittannië en het stimuleren van de culturele uitwisseling.

In Japan ligt de nadruk op de toekomst. Zo lanceert de hertog van Cambridge de Innovation is Great-campagne en bezoekt hij locaties van de Olympische Spelen in 2020. Ook bezoekt de prins het door een aardbeving, tsunami en kernramp getroffen Fukushima.

Om te beginnen woonde hij donderdag een traditionele theeceremonie bij. Na zijn aankomst in Tokio werd prins William begroet door gouverneur van de stad, Yoichi Masuzoe en veel schoolkinderen in de Hama Rikyu-tuinen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook