BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William bevoegd voor piloot traumahelikopter

Prins William begint deze zomer als piloot op de traumahelikopter. Volgens The Telegraph is de hertog van Cambridge geslaagd voor veertien examens die hij moest halen voordat hij aan zijn nieuwe baan kan beginnen.

Volgens de krant krijgt prins William de komende tijd nog extra training, als hij terug is van zijn reis door Japan en China waar hij donderdag aan begon. Daarna kan hij starten bij de East Anglian Air Ambulance service. Deze organisatie is met traumahelikopters actief in de regio's rond de steden Cambridge en Norwich.

Het wordt een fulltimebaan voor de prins. Hij wordt gewoon ingeroosterd, maar hij krijgt wel de tijd en ruimte om zijn koninklijke taken voort te kunnen zetten. Prins William werkte voorheen als Search & Rescue Pilot bij de Royal Air Force (RAF). Hij nam deel aan meer dan 150 reddingsoperaties. In september 2013 stopte hij hiermee.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook