BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Staf prins Charles klaar voor actie tegen boek

De biografie over prins Charles die donderdag verschijnt en waarover in Groot-Brittannië door voorpublicaties in The Times al veel te doen is geweest, zal minutieus worden doorgekamd door de staf en advocaten van de prins. Dat meldt The Daily Telegraph maandag.

De advocaten zullen in actie komen wanneer blijkt dat de Amerikaanse auteur Catherine Mayer in haar boek Charles, The Heart of a King duidelijk grove onwaarheden poneert die schadelijk zijn voor prins Charles, aldus de krant die zich baseert op uitspraken van medewerkers van de prins.

Pijnpunt is tot nu toe vooral dat de voor het Amerikaanse tijdschrift Time werkende Mayer de suggestie heeft gewekt dat ze voor het boek uitgebreid met Charles en zijn naaste medewerkers heeft gesproken, waardoor haar boek een semi-geautoriseerd vernisje heeft gekregen. Ze heeft echter niet meer toegang tot de prins gekregen dan andere journalisten. Mayer heeft de prins zes maanden lang gevolgd en volgens de prinselijke staf heeft ze hem in die tijd één keer gesproken. "Ze mocht hem drie vragen stellen in een gesprek van misschien negen minuten. Om te zeggen dat het tien minuten waren, is al overdreven", aldus een zegsman.

In de al gepubliceerde stukken uit het boek wordt veel aandacht besteed aan de manier waarop de prins zich voorbereidt op zijn toekomstige koningschap, en aan de niet altijd erg soepel werkende staf van de prins die wordt neergezet als een eeuwige twijfelaar.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook