BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Van Loon in Foam'

Het stucwerk van Museum Van Loon in Amsterdam wordt gerestaureerd. De komende maanden is de expositie 'Van Loon in Foam' dan ook bij de overburen van museum Van Loon te zien. Het fotomuseum 'Foam'. Over de expositie:

De fotocollectie van Museum Van Loon bestaat uit bijzondere historische interieurfoto’s en historische en hedendaagse portretfotografie. Grote namen als Nadar, Studio Merkelbach, Koos Breukel en Erwin Olaf hebben de familieleden gefotografeerd. 

Uit de collectie blijkt dat de familie Van Loon een voorkeur had voor internationale, gerenommeerde fotografen die de Europese koningshuizen en andere belangrijke families portretteerden. Hiermee is goed te zien wat gebruikelijke keuzes van de high society waren op het gebied van portretfotografie in de 20ste eeuw. 

Daarnaast geeft de fotografie een prachtig beeld van het interieur van Museum Van Loon in de 20ste eeuw toen het nog bewoond werd. Het interieur speelde een belangrijke representatieve rol voor de familie en dat is terug te zien in de manier waarop het gefotografeerd is. 

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook