BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

25 jaar cel voor beledigen Thaise koning Bhumibol

Een 58-jarige Thaise zakenman is dinsdag tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor belediging van koning Bhumibol. Een militaire rechtbank in Bangkok oordeelde dat vijf foto's met ondertitels die hij op zijn Facebookpagina plaatste, kwetsend zijn voor de 87-jarige vorst.

Thailand kent de zwaarste straffen voor majesteitsschennis in de wereld, maar de straf die Tiensutham Suttijitseranee heeft gekregen is een van de hoogste van de afgelopen jaren. Sinds hij in mei via een staatsgreep aan de macht kwam, heeft de verstokte royalist Prayuth Chan-ocha gezworen belediging van het vorstenhuis hard aan te pakken. Eerder deze maand kreeg een oudere man één tot anderhalf jaar celstraf omdat hij tegen de koning gerichte teksten op de muur van een toilet in een winkelcentrum had gekalkt.

De zakenman had schuld bekend waardoor hij 25 jaar strafvermindering kreeg. Het proces had achter gesloten deuren plaats. Familieleden van de zakenman en journalisten werden niet toegelaten.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook