BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgische koning blijft extra beveiligd

De Belgische koninklijke familie blijft voorlopig nog extra beveiligd. Het terreurniveau voor de familie is namelijk niet veranderd ondanks het feit dat het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) het dreigingsniveau in België op 10 maart verlaagde van drie naar twee.

Dit geldt niet voor 'gevoelige plaatsen' en ook niet voor bepaalde mensen. Zo krijgen koning Filip en koningin Mathilde nog altijd meer beveiliging, zo heeft het paleis dit weekend volgens Belga tegenover het VTM-programma Royalty bevestigd.

De extra veiligheidsmaatregelen houden voor het koningspaar onder meer in dat ze nog altijd worden rondgereden in de gepantserde Audi A8 Security. Hier maken de koning en zijn echtgenote sinds twee maanden gebruik van. De auto is bestand tegen kogels, bommen, vuur en zelfs een gasaanval.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: