BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Brieven van prins Charles mogen gepubliceerd worden

De brieven van prins Charles aan de regering mogen gepubliceerd worden, heeft het Britse hooggerechtshof donderdag bepaald. Het gaat om 27 brieven die prins Charles in de periode tussen 2004 en 2005 aan zeven ministeries schreef.

De Britse regering heeft een hele tijd geprobeerd de publicatie tegen te houden, maar donderdag besloot het hooggerechtshof anders. De rechters vinden dat het Britse volk mag weten wat er in de brieven staat.

De Britse krant The Guardian probeert de brieven al jarenlang in handen te krijgen om te laten zien welke invloed de Britse troonopvolger op het regeringsbeleid tracht uit te oefenen. De brieven moeten in de komende weken openbaar gemaakt worden.

Een woordvoerder van het Britse hof noemt de uitspraak tegenover The Guardian 'teleurstellend'. Wat er in de brieven staat is niet duidelijk, wel is bekend dat de prins een uitdrukkelijke mening heeft over uiteenlopende, ook politieke, zaken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook