BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense prins Joachim en prinses Marie breken met schooltraditie

De Deense prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie hebben met de schoolkeuze voor hun oudste zoon gebroken met een familietraditie. Prins Henrik gaat na de zomervakantie naar een school in de buurt waar hij woont, meldt Billed-Bladet.

Prins Joachim ging zelf, net als zijn broer kroonprins Fredrik, maar Krebs, een privéschool in de wijk Østerbro in Kopenhagen. Nikolai en Felix, de twee kinderen uit het eerste huwelijk van prins Joachim, genoten daar ook lager onderwijs.

Prins Henrik gaat in de herfst naar de Sct. Joseph Søstrenes Skole in Ordrup, vlak bij zijn ouderlijk huis. De Rooms-katholieke school telt 480 leerlingen en bestaat sinds 1888.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: