BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Gekibbel om communie Spaanse prinses Leonor

Er is wrijving ontstaan tussen de Spaanse vrouwen- en roddelbladen en het Spaanse hof over de eerste communie van prinses Leonor, de beoogde troonopvolger van haar vader koning Felipe VI.

De media willen weten wanneer de kerkelijke plechtigheid plaatsvindt en het paleis vindt dat dit tot de privésfeer behoort. 'Een breuk met traditie', aldus een van de bladen verontwaardigd, waarbij koningin Letizia als hoofdschuldige voor die breuk wordt aangewezen.

Net als Willem-Alexander en Máxima in Nederland willen Felipe en Letizia hun dochters een zo normale mogelijke jeugd geven. De prinsessen Leonor en Sofia treden net als Amalia, Alexia en Ariane zelden op in het openbaar en ook hun schoolgang wordt uit de publiciteit gehouden.

Het is de bedoeling dat de 9-jarige Leonor in mei samen met haar klasgenootjes van het Colegio de Los Rosales haar eerste communie doet, in de parochiekerk van de school en buiten het zicht van de media. Dat is heel wat anders dan toen Felipe dat in 1975 deed, in het Zarzuela paleis voor het oog van volk en vaderland.

"We hebben er recht op dat te zien. Het gaat om de toekomstige koningin", aldus de mopperende media. Vooralsnog houdt het paleis echter het been stijf.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: