BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Groothertog Henri begint bezoek aan Kaapverdië

Groothertog Henri van Luxemburg begint dinsdag aan een driedaags officieel bezoek aan de Afrikaanse eilandrepubliek Kaapverdië. Hij is maandag al aangekomen in de hoofdstad Praia. Het is de eerste keer dat een Luxemburgs staatshoofd op bezoek gaat in Kaapverdië.

In Luxemburg wonen 7000 Kaapverdianen, een van de redenen voor de groothertog om een kijkje te nemen in hun geboorteland dat dit jaar de veertigste verjaardag viert van de in 1975 verkregen onafhankelijkheid van Portugal.

Het bezoek is ook een onderstreping van de uitstekende diplomatieke relaties en vriendschap tussen beide landen, aldus de Luxemburgse diplomaat Marc de Bourcy. Henri wordt vergezeld door een aantal ministers en een ruime handelsdelegatie. Hij bezoekt drie eilanden van Kaapverdië, Santiago, São Vicente en Santo Antão.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook