BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Keizerin Michiko geeft rondleiding door paleistuin

De Indonesische president Joko Widodo en zijn vrouw Iriana kregen maandag een rondleiding door de paleistuin van het keizerlijk paleis in Tokio. Kroonprins Naruhito en keizerin Michiko keken toe hoe het presidentiële paar karpers voerde bij een van de vijvers.

De Indonesische president werd maandag in het keizerlijk paleis verwelkomd door keizer Akihito en keizerin Michiko. Er stond ook een gezamenlijke lunch op het programma.

Widodo brengt een vierdaags staatsbezoek aan Japan, samen met de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Handel. Het presidentiële paar arriveerde zondag in Japan en blijft daar tot en met woensdag. Daarna gaan ze nog naar China.

Doel van de reis is om de economische samenwerking tussen de landen te bevorderen. ''Ik wil graag premier Shinzo Abe vragen met ons samen te werken bij de bouw van elektriciteitscentrales, spoorwegen en wegen", zei Widodo op de Japanse televisie.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook