BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Felipe geraakt door vliegtuigcrash Frankrijk

De Spaanse koning Felipe heeft in Parijs zijn condoleances overgebracht aan de nabestaanden van de slachtoffers van de crash met het passagiersvliegtuig van Germanwings in het zuiden van Frankrijk. ,,Mijn deelneming gaat ook naar de Duitse slachtoffers,'' aldus de koning die zich diep geraakt toonde.

Koning Felipe is samen met zijn vrouw, koningin Letizia in Frankrijk voor een officieel bezoek. Vanwege de vliegtuigcrash is het bezoek, dat drie dagen zou duren, direct geannuleerd.

Het staatsbezoek stond al gepland, maar viel nu samen met de ramp. De Spaanse koning kwam dinsdagochtend aan voor zijn eerste officiële staatsbezoek aan Frankrijk. Op het programma stonden onder meer een bezoek aan een onlangs geopende tentoonstelling over de Spaanse kunstschilder Diego Velázquez, een staatsbanket en ontmoetingen met premier Manuel Valls en de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo. Valls en Hidalgo zijn beiden van Spaanse afkomst.

Aan boord van het gecrashte toestel waren waarschijnlijk ook tientallen Spanjaarden.

De monarch dankte de Franse autoriteiten voor hun snelle hulp. Hij riep Frankrijk, Spanje en Duitsland op om gezamenlijk te werk te gaan bij het aanpak van de gevolgen van de crash.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: