BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Filip brengt werkbezoek aan Duitsland

De Belgische koning Filip reist volgende week naar Duitsland voor een werkbezoek. Dat heeft het Belgische hof woensdag bekendgemaakt.

Het bezoek van de koning staat in het teken van 'alternerend leren', een vorm van opleiden waarbij praktijk en theorie worden afgewisseld. Het bezoek begint op donderdag 12 maart in Berlijn. Daar wonen de koning en zijn gevolg een rondetafelgesprek bij over de uitdagingen van het alternerend leren in Duitsland. Daarna staat er een ontmoeting met de Duitse bondspresident Gauck op het programma.

De volgende dag, op vrijdag, reist de koning door naar Düsseldorf. Daar ontmoet hij minister-president Kraft van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Daarna zal het gezelschap een bezoek brengen aan het bedrijf Lhoist en hun Berufsbildungszentrum, een regionaal centrum waar jongeren via alternerend leren worden opgeleid.

De koning wordt tijdens zijn bezoek onder anderen vergezeld door de ministers van Werk en Onderwijs en vertegenwoordigers van werknemers- en werkgeversorganisaties van de onderwijswereld.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook