BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander opent nieuw schoolgebouw Bartiméus

Koning Willem-Alexander opent donderdagochtend 23 april het nieuwe schoolgebouw van het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs van Bartiméus in Zeist. Bartiméus viert met de opening ook dat de organisatie voor blinden en slechtzienden dit jaar honderd jaar bestaat.

Door onderwijs, persoonlijk advies, hulpmiddelen, ondersteuning en kennisoverdracht helpt Bartiméus mensen met een visuele beperking om de kwaliteit van leven te verhogen. De organisatie biedt mensen in iedere leeftijdscategorie ondersteuning op het gebied van wonen, leren, werken en het dagelijks leven. Op het terrein is naast een schoolgebouw ook ruimte voor wonen en sporten. Ook vindt er de diagnostiek en behandeling van cliënten plaats.
 
Bartiméus werd in 1915 in Utrecht opgericht als 'Vereeniging tot bevordering van christelijke opvoeding en onderwijs voor blinde kinderen en jongelieden'. Koningin Wilhelmina keurde de oprichting op 27 januari 1916 officieel goed.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: