BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Mathilde erevoorzitter Boudewijnstichting

De Belgische koningin Mathilde wordt erevoorzitter van de Koning Boudewijnstichting. De koningin wordt daarmee, na koningin Fabiola, de tweede erevoorzitter van de stichting. Dat meldt persbureau Belga woensdag.

Het erevoorzitterschap impliceert geen enkele operationele verantwoordelijkheid. Mathilde volgt Fabiola op, die van 1993 tot aan haar dood in 2014 erevoorzitter was. Ze volgde al geruime tijd de activiteiten van de stichting en richtte zelf het Prinses Mathildefonds op, dat onderdeel is van de Koning Boudewijnstichting.

Na de troonsbestijging van haar echtgenoot Filip, werd de naam aangepast in Koningin Mathildefonds. Het fonds richt zijn acties op kwetsbare kinderen en jongeren en reikt jaarlijks de Koningin Mathildeprijs uit. De prijs gaat naar initiatieven die bedoeld zijn voor de kwetsbaren in de maatschappij.

"Het erevoorzitterschap staat symbool voor de uitstekende relaties van de stichting met de koninklijke familie, net als voor de sterke band van de stichting met koning Boudewijn, die aan de oorsprong lag van haar oprichting in 1976", zo valt woensdag te lezen in een mededeling van de Koning Boudewijnstichting.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: