BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Mathilde in de schoolbanken

De Belgische koningin Mathilde heeft dinsdag in het Sint-Aloysiuscollege in Menen een les gevolgd. De vrouw van koning Filip kwam een kijkje nemen bij het Bednet-project, dat zieke kinderen in staat stelt om vanuit huis lessen via de computer en een webcam te volgen. Dat meldt persbureau Belga.

Mathilde ontmoette leerlinge Ellen Bettens, die herstelt van een operatie en noodgedwongen de lessen thuis via Bednet moet volgen. De leerlingen van de klas van Ellen gaven voorbeelden waarom Bednet goed is. "Zo blijven we Ellen zien en verruimt ze haar leefwereld. Ze moet niet altijd denken aan haar ziekte", vertelden ze. Ellen kan al sinds september niet meer naar school gaan, wegens een hersentumor.

De koningin volgde een deel van de les en werkte met Ellen via Bednet mee aan een groepsproject. Na het groepswerk kwam Ellen zelf nog naar de klas om de koningin te ontmoeten. Ze gaf haar een knutselwerkje en een boekje met daarin haar levensverhaal.

Bednet ondersteunt dit schooljaar 234 kinderen. Negen op de tien Bednetters kunnen zo na een periode van afwezigheid op school weer gemakkelijk meedoen of overgaan naar het volgende schooljaar.

Bron: ANP

Bekijk de video

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: