BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima begint werkweek in Barcelona

Koningin Máxima heeft nu de voorjaarsvakantie voorbij is direct een aantal afspraken in het vooruitzicht. Haar werkweek begint maandag in Spanje.

In Barcelona spreekt koningin Máxima over toegang tot financiële diensten op het jaarlijkse Mobile World Congress. Dat doet zij als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Donderdag is de koningin terug in Nederland. In Den Bosch opent zij die dag het nieuwe naar haar vernoemde Máximakanaal en ook de verruimde Zuid-Willemsvaart Den Dungen-Veghel. Vrijdag staan er twee activiteiten in Utrecht in haar agenda. 's Ochtends brengt zij door bij het Nibud Jubileumcongres in het Muntgebouw en 's middags is zij bij een bijeenkomst van WOMEN Inc, een onafhankelijk platform dat vrouwen van verschillende leeftijden, culturen en disciplines verbindt.

Haar echtgenoot koning Willem-Alexander opent woensdag de Lentetuin Breezand, waar kwekers uit de kop van Noord-Holland jaarlijks hun bolbloemen tonen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!