BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bezoekt voorstelling in Carré

Koningin Máxima heeft donderdagavond de voorstelling 'Mijn vader, de expat + oumi' bijgewoond in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. De koningin was aanwezig op uitnodiging van filmmaker Abdelkarim El-Fassi, acteur Nasrdin Dchar en hun ouders.

Dchar en zijn collega nodigden het koningspaar onlangs uit via een videobericht dat zij vervolgens op YouTube hadden gezet. In het bericht excuseren de twee zich voor de late uitnodiging. "Maar eigenlijk lijkt Máxima wel een beetje op jou", zegt Dchar tegen zijn moeder. "Zij heeft ook haar man naar Nederland gevolgd." Zijn moeder voegt daaraan toe dat de koningin 'het beste voor heeft met alle mensen, zij is er voor iedereen'.

Acteur Nasrdin Dchar en filmmaker Abdelkarim El-Fassi trokken eerder al volle zalen in het land met hun voorstelling. Voor de avond in Carré voegde cabaretier Najib Amhali zich bij het tweetal. Oumi is een monoloog van Dchar over zijn moeder en haar immigratie naar Nederland. Mijn vader, de expat is een documentaire over datzelfde thema die El-Fassi maakte over zijn vader. Najib Amhali deelde zijn eigen verhaal over de zoektocht naar identiteit en je thuis voelen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: