BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima woont geldles bij in Amsterdam

Koningin Máxima is vrijdagochtend 13 maart aanwezig bij een geldles voor Amsterdamse scholieren in The Edge in Amsterdam. De koningin woont de les bij als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken.

De les voor leerlingen uit groep zeven en groep acht wordt gegeven door medewerkers van Deloitte. Zij willen de kinderen in het kader van de Week van het geld leren op een verantwoorde manier met geld om te gaan. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vergezelt koningin Máxima. Ze volgen een deel van de les en praten onder anderen met de leerlingen over hun ervaringen.

130 scholieren krijgen tijdens de les een aantal vragen voorgelegd uit het Nationaal Geldexamen, een initiatief van de Deloitte Fair Chance Foundation in samenwerking met het Nibud en Uitgeverij Zwijsen. Aan de hand van deze vragen leren de kinderen onder meer wat het verschil is tussen lenen en sparen, hoe ze veilig kunnen betalen met pin en via internet en hoe ze met een kritische blik naar reclames kunnen kijken.

De Week van het geld vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 13 maart. Wijzer in geldzaken wil kinderen met dit initiatief al op jonge leeftijd financieel bewust maken. Medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten geven ruim 5000 gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: